Wat is Qigong?

Qigong oefeningen zijn duizenden jaren oud en worden even lang in China in honderden verschillende vormen gegeven. Qigong oefeningen zorgen dat de energiestromen in het lichaam en de uitwisseling van deze energie met het universum versterkt worden. Dit resulteert al snel in een afname van stress, verbetering van de fysieke en mentale gezondheid, een hoger concentratievermogen een betere conditie en een toename van creatieve energie.

Chi Neng Qigong is een Chinese meditatieve bewegingsleer in een moderne vorm.

Chi Neng Qigong werd in de jaren zeventig door Dr Pang Ming geïntroduceerd. Dr Pang Ming is een arts die zowel in de Chinese als Westerse medische wetenschap is opgeleid.

Chi Neng Qigong wordt door doctoren in zowel de westerse als Chinese geneeskunst als de meest effectieve Gong oefening bestempeld. Zelfs de Chinese overheid heeft na een lange bestudering van de effecten van deze bewegingsleer verklaard dat Chi Neng Qigong zeer effectief is in de bestrijding van allerlei kwalen.

 CNQ is geschikt voor alle leeftijden. Omdat de bewegingen geen extreme lenigheid of een sterke conditie vergen is het ideaal voor oudere mensen. Maar ook jongeren en kinderen krijgen via deze oefeningen een betere algemene gezondheid en een groter concentratievermogen.

Een korte introductie in de theorie van Chi Neng Qigong: “Alle materie, zowel organische als anorganische, bestaat uit energie en heeft zijn eigen krachtveld. Dode materie heeft een statisch veld maar levende materie wisselt energie uit. Dat doe je als mens door te eten, drinken en te ademen maar daarnaast wissel je ook kosmische energie uit met je omgeving en met het universum. Dit doe je normaal onbewust, maar als je Chi Neng Qigong beoefend ga je dit proces bewust versterken. Daardoor wordt de energie die je op neemt niet alleen sterker maar ook beter van kwaliteit. Je zal merken dat Chi je aandacht volgt en je steeds meer grip op je energiestromen zal gaan krijgen.

Leen Steen is een door het Chi Neng instituut Nederland gecertificeerd instructeur Chi Neng Qigong www.chineng.nl en geeft van maandag tot donderdag op verschillende tijdstippen les in zijn eigen praktijk in Rotterdam Blijdorp. Verder geef ik op afspraak les aan groepen van hooguit drie leerlingen en privélessen.

Prijzen: €15 pp in groepsles of €150 voor 12 lessen.

Privélessen/groepjes tot 3 leerlingen €50 per uur.

 IMG_6970

 

Gezondheid betekent niet dat stoornissen afwezig zijn maar dat de kracht aanwezig is om ermee te leven.

 

Acceptatie van je ziekte leidt tot stilte, stilte is het tegenovergestelde van angst.

 

Ieder mens zit in een leerproces, en is niet gebonden aan een vaste vorm, we zijn niet statisch.

When nothing goes right…go left!

Be the change you want to see in the world (Ghandi)

Be stronger than your excuse

De presentatie van een Chi Gong meester is nooit aan een vaste vorm gebonden; er is altijd sprake van een doorlopend leerproces

Wees Chineng

Als je ziek bent en je wilt beter ‘worden’ plaats je de genezing in de toekomst. Verander daarom je streven in de wil gezond te worden en te blijven.

 

‘Onafgebroken bezig zijn:
hierin verschilt het brein van alle andere principes in de natuur waarbij
alle activiteiten er juist op gericht zijn de rusttoestand terug te vinden.’

 

 Our deepest fear is not that we are inadequate.

Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.

It's our light, not our darknes, that most frightens us.

We ask ourselves: who am I to be brilliant, gorgeous, talented and fabulous?

Actually, who are you not to be?

You are a child of the universe.

Your playing small doesn't serve the world.

There is nothing enlightening about shrinking, so that other people won't feel small around you.

We are born to make manifest the glory of the universe that is within us.

It's not just in some of us: it's in everyone.

And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

And as we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

(Marianne Williamson)