Qigong wijsheden mbt geneeskunde, vaccins en virussen

Qigong bracht me genezing, iets wat Big Pharma niet voor elkaar kreeg.

Qigong hielp me volledig te genezen van een hartritmestoornis…

Na 10 jaar tegen de ritmestoornis aanhikken was ik het zat om mijn aandoening met pillen te onderdrukken en ben ik Qigonglessen gaan volgen. Qigong bracht snel verlichting en een afname van mijn klachten.

Het werkte zo goed dat ik na 5 jaar training besloot zelf instructeur te worden.

Maar Qigong is geen trucje; het vereist heel veel oefening en doorzettingsvermogen. De beloning is navenant groot, maar zoals de Qigong masters zeggen: “you have to do the work.”

De Westerse Medische Wetenschap

Vertrouw ik de westerse medische wetenschap? Tot op zekere hoogte. Als ik een been breek, slachtoffer wordt van een auto ongeluk of een nieuw heupgewricht nodig heb is de westerse wetenschap helemaal top.

Maar ik had de pech dat de westerse wetenschap in 1978, toen ik een open hartoperatie onderging om een gat in de tussenwand van mijn hart te dichten, nog niet genoeg ervaring met open hart operaties had om te weten dat littekenweefsels in het hart ooit ritmestoornissen gaan veroorzaken. Tegenwoordig voeren ze de operatie die ik onderging via katheters uit en snijden ze je helemaal niet meer open. Voortschrijdend inzicht, maar dat voorkomt niet dat je achteraf jezelf een beetje als een proefkonijn behandeld voelt.

Symptoom onderdrukking

Als er een psychisch aspect aan je aandoening zit zoals bij stress, burn-out, depressie et cetera dan is de kans groot dat je vol wordt gestopt met pillen die alleen symptomen onderdrukken. Daardoor wordt de kans dat je jezelf uiteindelijk erbij neerlegt dat je de rest van je leven patiënt zal zijn levensgroot. Dat geldt ook voor aandoeningen die met patronen in je levensstijl te maken hebben zoals obesitas en reumatische aandoeningen.

Dat men Big Pharma wantrouwt snap ik heel goed. Big Pharma is de industrie die jarenlang miljoenen mensen verslaafd heeft gemaakt aan pijnstillers. Die onnodig veel medicamenten doordrukt en, gebaseerd op onderzoek dat door belastinggeld mogelijk wordt gemaakt, miljarden winst maakt.

De medicijnen die ik voor mijn hartritmestoornis kreeg hadden bijwerkingen die erger waren dan de kwaal. De (Semi-operationele) ingrepen werkten goed maar altijd zeer tijdelijk. Daarover zo meteen meer.

Traditional Chinese Medicine

Vertrouw ik de traditionele Chinese medicijnleer? Ook tot op zekere hoogte. De Chinese Traditionele Medicijnleer kent vreemde aftakkingen en excessen. Bijgeloof is daar een extreem voorbeeld van. Neushoornpoeder tegen impotentie bijvoorbeeld.

Maar de TCM heeft één heel belangrijk zienswijze waar de westerse medicijnleer (nog steeds) niet aan wil: In de Oosterse geneeskunde ziet men het lichaam als een holistisch geheel. Dus je kan niet aan een onderdeel ervan peuteren en verwachten dat de andere onderdelen onberoerd blijven. En je bent pas genezen als alle achterliggende oorzaken van je kwaal zijn weggenomen.

Eigen inzichten

Wat ik heb geleerd is dat de ingrepen die ik kreeg tijdelijk goed werkten (cardio versie, ablatie) maar dat de stoornis na enkele maanden net zo hard weer terug kwam. Mijn cardiologen hadden er vrede mee dat ik regelmatig een nieuwe ingreep nodig zou hebben. Maar met een cardioversie wordt je hart stilgelegd en je voelt dat je hart een opdonder heeft gehad en kracht verliest. Dat is dus geen ingreep die ik 2 x per jaar wilde ondergaan.

Bij een ablatie maakt de chirurg nieuwe littekens in je hart terwijl bij mijn aandoening littekens (van een open hart operatie) juist het probleem waren.

Daarbij wil ik niet dat de neuronen in mijn hart beschadigd raken, want uit ervaring wist ik dat gevolgen heeft.

Na mijn eerste operatie (op mijn 14e) was ik namelijk een heel ander persoon geworden, ik had minder compassie, minder geduld en was vooral heel boos. En dat zou best eens met beschadiging van neuronen (hersencellen) in mijn hart te maken hebben kunnen gehad. (ook de westerse wetenschap erkent nu dat neuronen in het hart aanwezig zijn, net als in de darmen, lever en andere organen).

Via het beoefenen van Qigong heb ik verloren eigenschappen hervonden en heb ik de woede kunnen loslaten. Qigong deed me beseffen dat ik patronen in mijn levensstijl en in mijn emoties moest aanpassen. Qigong deed me ook beseffen dat ik oude trauma’s en een hardnekkig ego moest aanpakken. Door het op hoog niveau beoefenen van Qigong lukte het om na een laatste ablatie in 2019 de hartritmestoornis definitief achter me te laten.

Qigong was in dit geval dus absoluut complementair maar het overwinnen van patronen was ook een belangrijke stap; een die de westerse medicijnleer ook nog steeds over het hoofd ziet.

Vertrouwen in de wetenschap

De wetenschap heeft ons heel veel goed gebracht: vergeet niet dat vaccins en antibiotica miljoenen levens hebben gered. We hebben de pokken uit weten te roeien door vaccins!

Antibiotica worden momenteel echter te vaak en te makkelijk voorgeschreven. De enorme uitbraak van allergieën heeft daar m.i. heel veel mee te maken.

Tegelijk ben ik echt wel heel blij dat ik antibiotica kan krijgen zodat ik mijn been niet verlies na een verwonding of kapot ga aan de eerste de beste infectie.

Covid-19

Dat er ooit een pandemie met een nieuw virus of bacteriestam uit zou breken voorspelde de wetenschap al decennia. Een samenzwering daarachter zoeken is totale onzin om de eenvoudige reden dat een samenzwering op een dergelijke grote schaal binnen de kortste keren uitkomt.

Op het moment is de stand in de wetenschap als volgt: een vaccin neem je vooral voor jezelf om niet of minder ziek te worden als je Covid-19 oploopt. Dus als je je niet wilt vaccineren moet je dat zelf weten en ik respecteer je standpunt als je geen vaccin wilt nemen.

Het is echter ook bewezen dat het vaccin ook daadwerkelijk de verspreiding van het virus indamt. En daarmee wordt het een ander verhaal. Dan ben je een onderdeel van het probleem als je geen vaccinatie neemt. Net zoals fundamentalistische gelovigen wiens kinderen polio krijgen omdat ze hun nageslacht niet willen inenten.

Laten we de wetenschap in zijn waarde laten. Ook hier is er sprake van voortschrijdend inzicht. Dat is de enige manier om vooruit te komen. Een goede wetenschapper gaat er vanuit dat theorieën niet meer zijn dan aannames, maar dat ook bewijzen door voortschrijdende inzichten ontkracht kunnen worden.

Dat we als samenleving nu offers brengen om onze zwakkeren te beschermen is best mooi. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht van een systeem waar de economie en het individu altijd op de eerste plaats komen. Maar ik schrik heel erg als ik ‘spirituele’ mensen achter extreem rechtse politici aan zie lopen omdat die “de enige zijn die zich tegen de corona maatregelen verzetten.”

Als verbondenheid een belangrijk onderdeel van je denken is, is het onbestaanbaar dat je bij ideologieën uit komt die op uitsluiting zijn gebaseerd!

Confirmation Bias (bevestiging vooroordeel)

Als mensen om me heen zeggen dat ze intuïtief voelen dat ‘er iets niet klopt’ denk ik ‘kom je daar nu pas achter nu je een keer niet op wintersport kan?’ Ons op groei gericht systeem en ons consumptie patroon brengt ons al heel lang op een weg naar zelfvernietiging.

Als je alle nieuws van de mainstream media afdoet als fake terwijl je klakkeloos elk filmpje op you tube dat jouw oordeel bevestigd voor waar aanneemt dan ben je slachtoffer van een wat we in Qigong een confirmation bias noemen; als je ergens in gelooft zie je alleen nog de bewijzen die je gelijk geven.

Een wijs mens geeft toe dat hij/zij het op dit moment gewoon (nog) niet weet.

Positief

We worden als mensheid langzaamaan wel wakker, ons collectieve bewustzijn groeit en heel langzaam gaan we de goede kant op. We leren om minder van de ene naar de andere kant door te schieten en het midden te bewaren.

Ik geloof in inclusiviteit, in het van elkaar leren, in het bewaren van het goede en het loslaten van het waardeloze en alles wat onze lage instincten voedt, in het omarmen van de mensheid, het waarderen van het unieke in elk mens en in vertrouwen en respect.

Wat ik ook weet wat betreft vaccins en virussen: alles is energie en jij bepaald welke informatie je met elke substantie en energie die je in jouw lichaam stopt meegeeft.

Master Jianshe

Lees dit prachtige stuk van Qigong master Jianshe:

Qigong vaccinatie en energie

Al meer dan een jaar wordt de wereld – en ieders leven – in de greep gehouden door het Covid 19-virus. We zijn de opgelegde beperkingen inmiddels behoorlijk zat en in de media wordt de vaccinatie als dé oplossing gepresenteerd om bevrijd te worden uit deze situatie.
Tegelijkertijd weten we dat in Qigong kringen een relatief hoog percentage mensen is, die twijfelen over dit vaccin.

Afgelopen februari was er een Pure Consciousness Training met Master Jianshe. In die training was iedereen geraakt door het verhaal van een Israëlische vrouw. In Israël is een hoog vaccinatietempo en een groot deel van de bevolking is inmiddels gevaccineerd. Deze vrouw kiest er bewust voor om dat niet te doen. Het gevolg is dat zij buitengesloten wordt, veel van haar vrienden en kennissen willen haar niet meer zien en ze wordt niet toegelaten in publieke ruimtes waar veel mensen komen. Zij legde haar dilemma voor aan Master Jianshe.

Zijn antwoord: “Alles waar je tegen bent, kost je energie.”

Dit principe kun je hanteren bij iedere beslissing en overweging. In plaats van naar allerlei argumenten te kijken en uit te gaan van het denken, is bij dit principe je energiebalans het uitgangspunt.

Hoeveel energie kost het als ik ja zeg? En hoeveel energie kost het als ik nee zeg?

Wanneer ik nee zeg, kan ik me dan volledig verzoenen met de consequenties daarvan en de rustige, vredige en ruimtelijke Qigong staat behouden (en dus geen eindeloze gedachten rondjes laten draaien van verontwaardiging en boosheid)?

Wanneer ik ja zeg, kan ik me dan volledig verzoenen met die beslissing en daarin vrede vinden?

Een tweede element wat Master Jianshe in zijn lessen deelt is: Alles is informatie

Je zou kunnen zeggen dat het vaccin bepaalde informatie is, maar ook ons denken is informatie, en hoe we ons voelen. In qigong trainen we onszelf om bewuster om te kunnen gaan met informatie. Om niet zomaar meegesleurd te worden door de informatie waarmee we in het dagelijkse leven gebombardeerd worden, maar juist je eigen informatie (intentie) sterk te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van het opbouwen van het qi-veld. Dit doe je niet alleen voor de beoefening van qigong, maar kun je ook inzetten bij een ziekenhuisbezoek en iedere andere belangrijke situatie of ontmoeting – en dus ook wanneer je een vaccin neemt. In dat geval zet je het qi-veld op en stel je vanuit die staat van helderheid, openheid en rust, je voor dat iedereen in die situatie in optimale doen is en dat de situatie je goed zal doen. Ten aanzien van het vaccin kun je de informatie meesturen dat het je zal beschermen èn dat je lichaam al zijn eigen gezonde functies en structuren behoudt en die optimaal zijn en blijven.

Of, zoals Master Jianshe het zegt:
“So now with the new information, we can have a new life. We can create our new life, new relation, each moment.”

Een derde element uit de lessen van Master Jianshe wat van toepassing is: “Always choose the positive”

In ieder moment hebben we de keuze om mee te gaan in negatieve gevoelens en gedachten of in positieve gevoelens en gedachten. Terwijl we het ‘negatieve’ niet hoeven te negeren, maken we ons leven een stuk aangenamer door iedere keer ook de positieve kant op te zoeken.

Door bijvoorbeeld te zien dat je door de lockdown veel meer waardering hebt gekregen voor kleine dingen, of misschien wel meer Qigong bent gaan beoefenen en zo zowel je lichaam als geest veel meer in balans zijn.
Wanneer jij met je hele hart ergens voor kiest, zonder twijfel, dan geef jij jezelf misschien wel het grootste geschenk dat je kunt bedenken.

Of, zoals Master Jianshe vertelde:

“We need to be really happy. In that way you are already okay. Everybody is talking about healing. That feels very heavy for me. Always talk about some problems. When we are laughing and talking about happy things, healing happens already. More focus on the positive side, pay attention on the positive sides make the positive body abundant. Naturally the illness already gone. We do not even have to know how, when or why. We can use the new, wisdom and happy way to overcome our challenges. That is my opinion. Even in the pandemic. Many people worry but for me it is so relaxed. Now I teach online. Before I never want to do this. But now teaching online is so relaxed. Very good.

Geef een reactie