Proeflessen

Je hebt gelezen over Qigong, filmpjes gezien of erover gehoord en je interesse gekregen om lessen te gaan volgen?

Begin dan met een proefles op de vrijdagavond . Na een proefles weet/voel je of Qigong bij je past.

Er zijn heel veel verschillende vormen van gong –energie – methodes en voor iedereen bestaat er wel een vorm die bij jou iets teweeg brengt. Dat kan ook yoga zijn, zen meditaties, Taji of een vorm van martial arts.

Mocht al eens lessen hebben gevolgd bij een andere leraar of workshops hebben gedaan bij bijvoorbeeld het Chi Neng Instituut dan is het niet echt nodig om een proefles te volgen, al blijft het fijn om op deze manier kennis te maken met mij als leraar.

Basiscursus

Je begint met een basiscursus, die is vanaf januari 2024 verplicht! Ik maak alleen nog uitzonderingen voor beoefenaars die langer dan een jaar Chi Neng Qigong lessen hebben gevolgd bij andere leraren.

Basiscursussen Chi Neng Qigong (Chilel).

Maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur

(eerstvolgende cursus start op maandag 15 januari 2024)

Twaalf wekelijkse lessen, compleet met audio- en videomateriaal en theoretische readings.

Deze basiscursus is bedoeld om binnen drie maanden vertrouwd te raken met de moderne Qigong vorm Chi Neng Qigong (Zhi Neng Qigong).

De lessen zijn compleet met readings over de theorie achter Qigong (een theorie met raakvlakken die uiteenlopen van moderne medische wetenschap tot kwantumfysica).

Audio/video lessen om thuis mee te oefenen.

Geschikt voor iedereen: jong en oud.

Deze cursus omvat zowel level 1 als 2:

De lessen worden gegeven in groepjes van ten hoogste acht leerlingen in mijn eigen dojo in Rotterdam Blijdorp.

Lessen voor gevorderden

Het is helemaal aan jou of en hoe je na de basiscursus verder wilt:

Je kan verder in een groep voor gevorderden naar keuze.

Sommige mensen hebben genoeg aan de ontspanning van een wekelijkse les en hebben (nog) geen behoefte aan dagelijks oefenen. En dat is OK. Het kan langer duren om echt de smaak te pakken te krijgen en je hebt alle tijd van de wereld. Je moet wel trouw de lessen blijven volgen!

Je kan ook voor jezelf besluiten dat je voortaan liever af en toe een workshop volgt.

Ik geef elke eerste zaterdag van de maand workshops

Het verschil tussen de basiscursus en groepen voor gevorderden ligt overigens niet in een grotere fysieke inspanning. De groepen voor gevorderden doen wel een groter beroep op je focus.

Ik geef op dinsdag en woensdagavond en op vrijdagochtend lessen voor gevorderden.

Voor de groep op vrijdagochtend hanteer ik strengere toelatingseisen. Als je daarvoor in aanmerking wilt komen moet je tijdens de basiscursus laten zien dat je serieus wilt trainen en een hoog level hebben bereikt door dagelijks te oefenen. Je kan bij een andere leraar ervaring opgedaan hebben met Chi Neng Qigong. Ervaring betekent dat je meerdere gongs moet hebben gedaan (dagelijks, 100 dagen lang, een oefening herhalen) en dagelijks thuis oefent.

Workshops

Vanaf 4 februari 2024!

Elke eerste zaterdag van de maand geef ik workshops met als thema het hart.

Het hart is het belangrijkste orgaan in Qigong. In deze workshop leer je de krachtige, liefdevolle Qi van het hart te voelen en te (her)kennen.

Je hart is sterk, het is veel meer dan een spier die bloed door je lichaam pompt. Het hart herbergt op het brein na de meeste neuronen.

Het hart is de grote verbinder tussen lichaam en geest.

In deze workshop leer je je hart (weer) kennen en de kracht van je hart te gebruiken.

We richten onze aandacht op het hart met verschillende zachte oefeningen.

“If you don’t practice from the heart, it’s no practice at all” – Li Hongshi

Als je meer info nodig hebt kan je me mailen: leen@mu-long.nl of de whatsapp button op mijn site gebruiken.

                        Er passen 8 leerlingen in mijn lesruimte.

 

Mu-Long biedt Chi Neng Qigong in drie levels aan:

Chi Neng Qigong level 1 – Peng Qi Guan Ding Fa

Level 1 is vooral meditatief.

Je leert het Qi veld om je lichaam heen kennen. Je gezondheid gaat vooruit door een grotere opname en betere doorstroming van Qi (levensenergie), stress verminderd.

Peng Qi Guan Ding Fa:  de Lift Qi up, pour Qi down methode is de basisoefening van Chi Neng Qigong. Het beoefenen van deze beginnersmethode doet je geest en lichaam goed.

De level 1 oefeningen zijn zacht en leveren meer energie op dan de uitvoering je kost.

Chi Neng Qigong level 2 – San Xing Ping Zhan Zhuang

Level 2 draait om de Qi stromen door je lichaam. Je leert de Qi Flow voelen en versterkt deze zodat barrières in je Qi flow verdwijnen. Dit maakt je lichaam sterker en soepeler maar zorgt vooral dat je meer Qi op kan gaan nemen. Level 2 oefeningen hebben daarnaast een sterk effect op de werking van je geest waardoor het beoefenen van level 2 ook een  verdieping op de beleving van level 1 geeft. San Xing Ping Zhan Zhuang wordt daarom de Body & Mind methode genoemd.

Level 2 oefeningen zijn iets meer fysiek en kunnen in het begin zwaar aanvoelen. Je leert echter altijd binnen de grenzen van je kunnen te blijven en al snel worden de oefeningen makkelijker uit te voeren. Je progressie in Qigong gaat exponentieel vooruit door beoefening van de Body & Mind

Chi Neng Qigong level 3 – Wu Yuan Zhuang

Level 3 brengt je aandacht en Qi flow nog verder in je lichaam, naar de organen. De Zang organen (hart, longen, lever, nieren en milt) zijn verbonden met onze emoties. Door beoefening van level 3 leer je de Qi flow in de organen te versterken, neem je de regie over je emoties en ga je voelen hoe de organen elkaar ondersteunen en laat je ze één geheel vormen. De Wu Yuan Zhuang methode is een grote stap voorwaarts naar daadwerkelijke transformatie.

Het correct en regelmatig beoefenen van deze 3 levels maakt je lichaam en geest gezond. Gevorderde leerlingen overwinnen chronische klachten.

1