Mu-Long biedt de volgende soorten lessen aan:

Klik hier voor de agenda met de lestijden

Proeflessen

Vanaf 1 november 2019 geef ik elke vrijdagavond (van 19:00 tot 20:00 uur) proeflessen voor € 15,- (met Rotterdampas € 7,50)

Of kom vrijblijvend een keer meedoen in een van mijn leerlingengroepen op een dag naar keuze. Een proefles tijdens een reguliere les kost € 20,- (met een Rotterdampas betaal je € 10,-).

Basiscursussen

Basiscursus Chi Neng Qigong (Chilel).

Donderdagavond van 19:00 tot 20:30 (start op 28 april 2022)

N.B.: Deze cursus is per les een half uur korter  dan die op maandag.

Per module van vier weken: € 100,-
Kosten voor de volledige cursus (drie modules): € 250,- TIJDELIJK VOOR €180,-

Maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur (start 5 september 2022)

Basiscursus Qigong. Voor iedereen die snel bekend wil raken met de Chi Neng Qigong-methode en de theorieën achter deze methode. Twaalf wekelijkse lessen, compleet met audio- en videomateriaal en theoretische readings.

Deze basiscursus is bedoeld om binnen drie maanden vertrouwd te raken met de moderne Qigong vorm Chi Neng Qigong (Zhi Neng Qigong). De lessen zijn compleet met readings over de theorie achter Qigong (een theorie met raakvlakken die uiteenlopen van moderne medische wetenschap tot kwantumfysica). Audio/video lessen en readings. Geschikt voor iedereen: jong en oud.

Deze cursus omvat zowel level 1 als 2

Per module van vier weken: € 150,-
Kosten voor de volledige cursus (drie modules): € 300,- TIJDELIJK VOOR €240,-

De lessen worden gegeven in groepjes van ten hoogste zeven mensen in mijn eigen dojo in Rotterdam Blijdorp.

 

Lessen voor beginners

Het is aan te raden, maar niet verplicht om een basiscursus te volgen.Mocht je niet om maandag of donderdagavond kunnen trainen dan kan je je meteen aansluiten bij de beginnrersgroep op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.

Beginners starten met het aanleren van de lift chi up, pour chi down. Andere level 1 en 2 oefeningen (wall squats, three centers merge en sway la qi, Body & Mind) worden daar om de paar weken aan toegevoegd. Je leert dus steeds meer nieuwe oefeningen naast de Lift Chi Up, die we elke les oefenen.

 

Lessen voor gevorderden

Op dinsdagavond en vrijdagochtend geef ik les aan gevorderde beoefenaars. Als je in aanmerking wilt komen voor deze lessen verwacht ik dat je ofwel een basiscursus hebt gedaan of ervaring hebt opgedaan via workshops van het Chineng instituut ofwel al langere tijd een andere vorm van op Qi (energiepraktijken) gerichte vormen hebt beoefend. (Yoga, Tai Chi, Martial arts of andere Qigong-vormen)

De trainingen voor gevorderden zijn wat meer intensief en naast de 4 oefeningen van level 1 komen alle 10 oefeningen van de Body & Mind (level 2) regelmatig aan bod en maken we kennis met level 3 waarbij we de orgaan Qi gaan ontdekken via o.a. chants en handmudra’s.

 

Lessen voor senioren

Speciaal voor ouderen, mensen die slecht ter been zijn of lijden aan andere lichamelijke aandoeningen en/of ongemakken. Deze lessen zijn wat korter, nog zachter en indien gewenst kan je alle oefeningen ook op een stoel uitvoeren.

Elke maandagmiddag van 12:00 uur tot 13:00 uur

10 lessen voor €100 of €15 per les

Start op maandag 6 juni

 

Online lessen

Qigonglessen aangepast voor online format.

Starten op 28 april 2022

Donderdagavond van 21:00 tot 22:00 uur

Alleen per losse les: € 10,- (Om het 5 jarig jubileum van Mu-Long te vieren tijdelijk voor €5,-!)

Koop je online les in de Mu-Long webshop