Mu-Long biedt de volgende soorten lessen aan:

Chi Neng Qigong level 1 – Peng Qi Guan Ding Fa

Level 1 is bovenal meditatief.

Je leert het Qi veld om je lichaam heen kennen. Je gezondheid gaat vooruit omdat de opname van Qi gestimuleerd wordt en stress bestreden wordt.

Peng Qi Guan Ding Fa:  de Lift Qi up, pour Qi down methode is de basisoefening van Chi Neng Qigong. Alleen al het beoefenen van deze methode doet je geest en lichaam goed.

De level 1 oefeningen zijn zacht en leveren meer energie op dan de uitvoering je kost.

Chi Neng Qigong level 2 – San Xing Ping Zhan Zhuang

Level 2 draait om de Qi stromen door je lichaam. Je leert de Qi Flow voelen en versterkt deze zodat barrières in je Qi flow verdwijnen. Dit maakt je lichaam sterker en soepeler maar zorgt vooral dat je meer Qi op kan gaan nemen. Level 2 oefeningen hebben daarnaast een sterk effect op de werking van je geest waardoor het beoefenen van level 2 ook een  verdieping op de beleving van level 1 geeft. San Xing Ping Zhan Zhuang wordt daarom de Body & Mind methode genoemd.

Level 2 oefeningen zijn iets meer fysiek en kunnen in het begin zwaar aanvoelen. Je leert echter altijd binnen de grenzen van je kunnen te blijven en al snel worden de oefeningen makkelijker uit te voeren. Je progressie in Qigong gaat exponentieel vooruit door beoefening van de Body & Mind

Chi Neng Qigong level 3 – Wu Yuan Zhuang

Level 3 brengt je aandacht en Qi flow nog verder in je lichaam, naar de organen. De Zang organen (hart, longen, lever, nieren en milt) zijn verbonden met onze emoties. Door beoefening van level 3 leer je de Qi flow in de organen te versterken, neem je de regie over je emoties en ga je voelen hoe de organen elkaar ondersteunen en laat je ze één geheel vormen. De Wu Yuan Zhuang methode is een grote stap voorwaarts naar daadwerkelijke transformatie.

Het correct en regelmatig beoefenen van deze 3 levels maakt je lichaam en geest gezond. Gevorderde leerlingen overwinnen chronische klachten.

Proeflessen

Ik geef elke vrijdagavond (van 19:00 tot 20:00 uur) proeflessen voor € 15,-

Basiscursussen Chi Neng Qigong (Chilel).

Maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur (start 9 januari 2023)

Twaalf wekelijkse lessen, compleet met audio- en videomateriaal en theoretische readings.

Deze basiscursus is bedoeld om binnen drie maanden vertrouwd te raken met de moderne Qigong vorm Chi Neng Qigong (Zhi Neng Qigong).

De lessen zijn compleet met readings over de theorie achter Qigong (een theorie met raakvlakken die uiteenlopen van moderne medische wetenschap tot kwantumfysica).

Audio/video lessen om thuis mee te oefenen.

Geschikt voor iedereen: jong en oud.

Deze cursus omvat zowel level 1 als 2:

 

12 lessen voor € 240,-

De lessen worden gegeven in groepjes van ten hoogste acht leerlingen in mijn eigen dojo in Rotterdam Blijdorp.

Lessen voor beginners

Het is aan te raden, maar niet verplicht om een basiscursus te volgen.Mocht je niet om maandagavond kunnen trainen dan kan je je meteen aansluiten bij een van de beginnersgroepen:

woensdagochtend van 10:00 tot 11:30 (start 30 november 2022)

woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur

donderdagavond van 19:00 tot 21:00 uur (start 19 januari 2023)

Beginners starten met het aanleren van de ‘Lift chi up, pour chi down’, de basisoefening van level 1.

Andere level 1 en 2 oefeningen (three centers merge, sway la qi, wall squats, Body & Mind) worden daar om de paar weken aan toegevoegd.

12 lessen voor €180,-

Lessen voor gevorderden

Op dinsdagavond en vrijdagochtend geef ik les aan gevorderde beoefenaars. Als je in aanmerking wilt komen voor deze lessen verwacht ik dat je ofwel een basiscursus hebt gedaan of ervaring hebt opgedaan via workshops van het Chineng instituut ofwel al langere tijd een andere vorm van op Qi (energiepraktijken) gerichte vormen hebt beoefend. (Yoga, Tai Chi, Martial arts, (Zen) meditatie of andere Qigong-vormen)

De trainingen voor gevorderden zijn wat meer intensief. Naast de 4 oefeningen van level 1 komen alle 10 oefeningen van de Body & Mind (level 2) regelmatig aan bod en maken we kennis met level 3 waarbij we de orgaan Qi gaan ontdekken via o.a. chants en handmudra’s.

Dinsdagavond 20:00 – 22:00 uur

Vrijdagochtend 10:00 – 12:00 uur

dinsdagavond: 12 lessen voor €180,-

vrijdagochtend 12 lessen voor €210,-

Lessen voor senioren

Speciaal voor ouderen, mensen die slecht ter been zijn of lijden aan andere lichamelijke aandoeningen en/of ongemakken. Deze lessen zijn wat korter, nog zachter en indien gewenst kan je alle oefeningen ook op een stoel uitvoeren.

maandagmiddag van 12:00 uur tot 13:00 uur

10 lessen voor €150 of €20 per losse les

Online lessen

Voorlopig geef ik geen online lessen!!

Mocht je interesse hebben dan kan ik je op de wachtlijst zetten. Mail leen@mu-long.nl