Zomer workshops

Ook deze zomer geef ik weer workshops verspreid over het land.

In het eerste weekend van augustus staan workshops gepland in Zeeland te Huize Eigenwijze in Burgh-Haamstede.

Op 17 en 18 augustus geef ik workshops op het happy spirit days festival te Schipluiden. Dit festival vindt plaats op het terrein van Op Hodenpijl

https://happyspiritdays.nl/sprekers-2024/leen-steen/

 

Mail leen@mu-long.nl  voor meer informatie

Wild Once: Nieuwe boek recensie

In de boeken rubriek (helemaal onderaan) vind je een recensie van het meest recente boek van Wicca priesteres Vivianne Crowley. Een must Read  voor iedereen die op zoek is naar de verbinding tussen westerse en oosterse filosofie en religie.

2024: een nieuw jaar met nieuwe cursussen en workshops.

Het is 2024 en in februari start het Chinese jaar van de Houten Draak (Mu-Long).

Reden genoeg om er dit jaar extra lekker tegenaan te gaan.

Meer basiscursussen:

Binnenkort ook op maandagmorgen van 10:00 tot 12:00

en op de donderdagavond (19:00 tot 21:00 uur) Geef je nu op: leen@mu-long.nl

Workshops

Elke eerste zaterdag van de maand workshops voor het hart.

Eerstvolgende op zaterdag 2 maart

3 Centres Merge Dagboek deel 2

Verslag van de tweede 200 dagen staande meditatie super gong. Ik wil bij elkaar 1000 uur deze meditatie uitvoeren. Een half uur per dag. Ik heb nu 400 dagen achter de rug en 200 uur gemediteerd.

Klik hier voor een verslag op deze site

Warming up voor gevorderden

Een nieuwe instructie video op het Mu-Long you tube kanaal.

Extra beschrijvingen van de oefeningen vind je op de site. Klik hier

Nieuw bericht in Qigong inzichten

De Meerwaarde van een gong. Over wat het 100 dagen uitvoeren van dezelfde oefening bij je los kan maken en tips over hoe je het starten en volbrengen van een gong het best aan kan pakken.

Lees het blog, klik hier.

Nieuwe boekrecensie Gabor Maté

In de rubriek boeken in het trekmenu onder Qigong inzichten staat een recensie over Gabor Maté.

Gabor Maté deelt prachtige nieuwe inzichten in zijn boeken over trauma, healing en het effect dat emoties en gedragspatronen op onze gezondheid hebben.

Nieuwe Basiscursus start op 15 januari 2024

Mu-Long geeft 3x per jaar een basiscursus: de eerste start begin januari, de tweede half april en de derde begin september. 

De basiscursus vanaf 4 september is uitverkocht. 

De volgende cursus start op maandag 15 januari 2024

Er geldt een early bird korting van 20% tot 1 november!

Bekijk de ‘mijn lessen‘ pagina voor meer informatie. Klik hier

klik hier voor de basiscursus in de webshop

Nieuw filmpje op Mu-Long you tube kanaal: SaQi.

Nieuw instructiefilmpje op Mu-Long you tube kanaal: Nature Taji

Nieuw instructie filmpje op Mu-Long you tube kanaal : Sway Laqi

Extra Les op woensdag ochtend toegevoegd

Elke woensdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 les voor beginners en gevorderden.

Meldt je nu aan!

Nieuw bericht in Qigong inzichten:

Three Centres Merge Dagboek

Verslag van de eerste 100 dagen beoefening van de staande meditatie San Xing Ping Zhang Zhuan

https://mu-long.nl/boeken/

Nieuwe boekbespreking in de boeken sectie onder  Qigong inzichten:

Giftige Positiviteit van Dr Whitney Goodman

 

Chi Neng Qigong voor ouderen

Elke maandag van 1200 tot 13:30 uur weer met Qigong voor ouderen.

Deze lessen zijn korter dan mijn reguliere lessen en duren een anderhalf uur.

Kalme bewegingen die uw lichaam en geest soepel maken Alle oefeningen kan u zittend op een stoel doen indien dat nodig is. Qigong is uitermate effectief bij reumatische klachten, artritis, rugklachten en stress. Qigong geeft nieuwe energie en een opgeruimde geest. 

Naar keuze 10 lessen voor €150,- of €20,- per les.

Nieuwe boekbespreking in de boeken sectie onder Qigong inzichten

En dat vieren we met een spiksplinternieuwe website, inlogcodes voor alle leerlingen die toegang geven tot verborgen content, readers en instructiefilmpjes en kortingsacties voor nieuwe leerlingen.
Check de nieuwe site: https://Mu-Long.nl
Alle leerlingen ontvangen deze week een inlogcodes voor de site en de verborgen features.
Schrijf je nu in voor een basiscursus of lessen en krijg een jubileum korting op je lesgeld; check de nieuwe tarieven pagina

Nieuwe basiscursussen

Basiscursus level 1 en 2 start op maandag 11 april

19:00 tot 21:00 uur

Basiscursus waarin je de beginselen van de eerste twee levels Chi Neng Qigong leert kennen:

In level 1 ontdek je het universele Qi –veld (Qi = energie + informatie) en leer je vanuit dit veld Qi naar binnen te trekken. Level 2 leert je Qi onbelemmerd door je lichaam te laten stromen.

Er is nog maar beperkt plaats dus wees er snel bij.

Actieprijs €240,-

Basiscursus level 1 start donderdag 14 april.

18:45 tot 20:15

Iets minder uitgebreide en minder zware versie van de basiscursus; geschikt voor iedereen, ook als je een aandoening hebt.

Actieprijs: €180,-

 

Mail leen@mu-long voor meer info

Mu-Long Qigong bestaat 5 jaar

Begin maart 2017 werd Mu-Long Qigong ingeschreven bij de KvK en in september van dat jaar opende de lesruimte aan de Boreelstraat 49a in Rotterdam-Blijdorp zijn deuren.

Afgelopen 5 jaar is de praktijk van 1 naar 5 lesdagen gegroeid.

De website https://mu-long.nl is volledig vernieuwd. Naast alles wat je over de praktijk zou willen weten staat de site boordevol informatie over Qigong; instructiefilmpjes, persoonlijke verhalen over Qigong, theoretische verhandelingen. Lezingen en noem maar op.

Chi Neng Qigong instructeur Leen Steen beoefend Qigong sinds 2002 en is de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een leraar die lesgeeft in alle drie levels van Chi Neng Qigong die in het westen gedoceerd worden.

In level 1 ontdek je het universele Qi –veld (Qi = energie + informatie) en leer je vanuit dit veld Qi naar binnen te trekken, In level 2 leer je Qi onbelemmerd door je lichaam te laten stromen en in level 3 leer je emoties via orgaan Qi te beheersen en te transformeren.

Mu-Long verzorgt basiscursussen voor beginners, lessen voor gevorderden, online lessen (als goedkoop alternatief en voor meerlingen die ver weg wonen)

Leen Steen is naast instructeur Qigong ook roman schrijver (debuut Roman Heethoofd kwam uit bij uitgeverij Passage) en staat in de stad bekend als de organisator van de Rotterdam Zombie Walk, ex Directeur van poppodium Exit en platenlabel Tocado-records.

 

Leen Steen:

Als nuchtere Rotterdammer heb ik een gezond wantrouwen naar zweverig gedoe. Maar ik ontdekte dat Chi Neng Qigong geen geloofssysteem is, dat Qigong-meesters geloof “blind vertrouwen” noemen, dat vertrouwen in de methode ontstaat doordat je het effect bemerkt en niet omdat een Goeroe je er de weg naartoe wijst. Chi Neng Qigong is geen makkelijk trucje waarbij een paar toverbewegingen volstaan, maar een beproefd systeem dat veel oefening vergt. Het resultaat is navenant aan de tijd en aandacht die je in het oefenen stopt. Chi Neng Qigong is complementair dus als je Qigong gebruikt om een kwaal te genezen doe je dat naast de hulp van je reguliere arts; geen Jomanda gedoe hier! Uiteindelijk ben ik in overleg met mijn cardioloog met mijn medicatie gestopt. Ik ben nu helemaal vrij van klachten, maar weet wel dat ik mijn nieuw verworven levensstijl aan zal moeten houden om daadwerkelijk klachtvrij te blijven. En dat is prima zo: ik ben superfit als 57 jarige, zie er 10 jaar jonger uit, ik leef in het hier en nu en laat me nergens meer door gek maken.

Over Chi Neng Qigong

De afgelopen 5 jaar heeft de meditatieve bewegingsleer Chi Neng Qigong steeds meer bekendheid gekregen. Het beoefenen van Qigong blijkt een uiterst effectieve remedie tegen stress en burn-outs te zijn en steeds meer mensen ontdekken de methode die eind jaren tachtig in China werd geïntroduceerd. Qigong is al eeuwenoud maar Chi Neng Qigong is Qigong in een moderne vorm. Zo werd traditionele Qigong werd nooit in groepsverband gegeven maar ontdekte de grondlegger van Chi Neng Qigong, de Chinese arts Dr Pang Ming dat de energie van beoefenaars elkaar versterkt. Het gezamenlijk oefenen van de zachte meditatieve bewegingen van Chi Neng Qigong trekt iedereen in de groep omhoog naar het niveau van de verst gevorderden in de groep.

Chi Neng Qigong verminderd stress, versterkt de gezondheid en het immuunsysteem. Het brengt zowel het lichaam als het brein in een kalme ontspannen staat, brengt balans in de emoties, maakt lijf en geest soepel. Dit noemen beoefenaars ‘de Qigong staat’; een staat van vloeibaarheid waarin je jezelf vol vertrouwen met de stroom kan mee laten drijven, het constante tegen de stroom oproeien vermijdend.

 

Leen Steen, instructeur bij Mu-long werd via Chi Neng Qigong van een lastige hartritmestoornis genezen en besloot daarop instructeur te worden en op deze manier meer mensen in aanraking te brengen met wat hij zijn lifesaver noemt.

“Chi Neng Qigong zet een proces op gang waarbij niet alleen je gezondheid verbetert maar waardoor je hele levenshouding veranderd, je zonder angst de blik naar binnen gaat werpen en patronen in jezelf ontdekt die je onbewust lang heb vastgehouden, maar die nu niet (meer) voeden en je heel ongelukkig maken. Zodra je deze patronen ontdekt kan je leren los te laten; dat is Chi Neng Qigong op hoog niveau.”

Warming up voor gevorderden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe