Bij volle maan worden er over de hele wereld Qigong bijeenkomsten georganiseerd. Op zondag 21 juli is het volle maan. In elke tijdzone wordt er van 20:00 uur tot 21:00 uur samen Qigong beoefend. Op die manier wordt de hele wereld door een Qi veld verbonden.

Nu ben ik toevallig ook jarig op 21 juli – een speciale verjaardag want ik word 60 (!) – Dat betekent dat dit jaar ook in het teken van de Chinese dierenriem staat waarin ik ben geboren – De Draak!

Je bent hierbij uitgenodigd om mee te doen in het Vroesenpark – Rotterdam.

Je bent welkom vanaf 19:30 en we starten stipt om 20:00 uur
Helemaal gratis!
Meldt je wel even aan zodat ik een idee krijg hoeveel animo er voor deze bijeenkomst is en je de exacte plaats in het Vroesenpark kan doorgeven. leen@mu-long.nl

Human Heart, Cosmic Heart: Nieuwe recensie in boeken rubriek

Dit prachtige boek over de werking van het hart en nieuw inzichten over de behandeling van hartkwalen  is een absolute must. Lees de recensie in de boeken rubriek

De 5e recensie vanaf boven…

Zomer workshops

Ook deze zomer geef ik weer workshops verspreid over het land.

In het eerste weekend van augustus staan workshops gepland in Zeeland te Huize Eigenwijze in Burgh-Haamstede.

Op 17 en 18 augustus geef ik workshops op het happy spirit days festival te Schipluiden. Dit festival vindt plaats op het terrein van Op Hodenpijl

https://happyspiritdays.nl/sprekers-2024/leen-steen/

Mail leen@mu-long.nl  voor meer informatie

 

Wild Once: Nieuwe boek recensie

In de boeken rubriek (helemaal onderaan) vind je een recensie van het meest recente boek van Wicca priesteres Vivianne Crowley. Een must Read  voor iedereen die op zoek is naar de verbinding tussen westerse en oosterse filosofie en religie.

2024: een nieuw jaar met nieuwe cursussen en workshops.

Het is 2024 en in februari start het Chinese jaar van de Houten Draak (Mu-Long).

Reden genoeg om er dit jaar extra lekker tegenaan te gaan.

Meer basiscursussen:

Binnenkort ook op maandagmorgen van 10:00 tot 12:00

en op de donderdagavond (19:00 tot 21:00 uur) Geef je nu op: leen@mu-long.nl

Workshops

Elke eerste zaterdag van de maand workshops voor het hart.

Eerstvolgende op zaterdag 2 maart

3 Centres Merge Dagboek deel 2

Verslag van de tweede 200 dagen staande meditatie super gong. Ik wil bij elkaar 1000 uur deze meditatie uitvoeren. Een half uur per dag. Ik heb nu 400 dagen achter de rug en 200 uur gemediteerd.

Klik hier voor een verslag op deze site

Warming up voor gevorderden

Een nieuwe instructie video op het Mu-Long you tube kanaal.

Extra beschrijvingen van de oefeningen vind je op de site. Klik hier

Nieuw bericht in Qigong inzichten

De Meerwaarde van een gong. Over wat het 100 dagen uitvoeren van dezelfde oefening bij je los kan maken en tips over hoe je het starten en volbrengen van een gong het best aan kan pakken.

Lees het blog, klik hier.

Nieuwe boekrecensie Gabor Maté

In de rubriek boeken in het trekmenu onder Qigong inzichten staat een recensie over Gabor Maté.

Gabor Maté deelt prachtige nieuwe inzichten in zijn boeken over trauma, healing en het effect dat emoties en gedragspatronen op onze gezondheid hebben.

Nieuw filmpje op Mu-Long you tube kanaal: SaQi.

Nieuw instructiefilmpje op Mu-Long you tube kanaal: Nature Taji

Nieuw instructie filmpje op Mu-Long you tube kanaal : Sway Laqi

Nieuw bericht in Qigong inzichten:

Three Centres Merge Dagboek

Verslag van de eerste 100 dagen beoefening van de staande meditatie San Xing Ping Zhang Zhuan

https://mu-long.nl/boeken/

Nieuwe boekbespreking in de boeken sectie onder  Qigong inzichten:

Giftige Positiviteit van Dr Whitney Goodman

 

Nieuwe boekbespreking in de boeken sectie onder Qigong inzichten

En dat vieren we met een spiksplinternieuwe website, inlogcodes voor alle leerlingen die toegang geven tot verborgen content, readers en instructiefilmpjes en kortingsacties voor nieuwe leerlingen.
Check de nieuwe site: https://Mu-Long.nl
Alle leerlingen ontvangen deze week een inlogcodes voor de site en de verborgen features.
Schrijf je nu in voor een basiscursus of lessen en krijg een jubileum korting op je lesgeld; check de nieuwe tarieven pagina

Mail leen@mu-long voor meer info

Mu-Long Qigong bestaat 5 jaar

Begin maart 2017 werd Mu-Long Qigong ingeschreven bij de KvK en in september van dat jaar opende de lesruimte aan de Boreelstraat 49a in Rotterdam-Blijdorp zijn deuren.

Afgelopen 5 jaar is de praktijk van 1 naar 5 lesdagen gegroeid.

De website https://mu-long.nl is volledig vernieuwd. Naast alles wat je over de praktijk zou willen weten staat de site boordevol informatie over Qigong; instructiefilmpjes, persoonlijke verhalen over Qigong, theoretische verhandelingen. Lezingen en noem maar op.

Chi Neng Qigong instructeur Leen Steen beoefend Qigong sinds 2002 en is de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een leraar die lesgeeft in alle drie levels van Chi Neng Qigong die in het westen gedoceerd worden.

In level 1 ontdek je het universele Qi –veld (Qi = energie + informatie) en leer je vanuit dit veld Qi naar binnen te trekken, In level 2 leer je Qi onbelemmerd door je lichaam te laten stromen en in level 3 leer je emoties via orgaan Qi te beheersen en te transformeren.

Mu-Long verzorgt basiscursussen voor beginners, lessen voor gevorderden, online lessen (als goedkoop alternatief en voor meerlingen die ver weg wonen)

Leen Steen is naast instructeur Qigong ook roman schrijver (debuut Roman Heethoofd kwam uit bij uitgeverij Passage) en staat in de stad bekend als de organisator van de Rotterdam Zombie Walk, ex Directeur van poppodium Exit en platenlabel Tocado-records.

 

Leen Steen:

Als nuchtere Rotterdammer heb ik een gezond wantrouwen naar zweverig gedoe. Maar ik ontdekte dat Chi Neng Qigong geen geloofssysteem is, dat Qigong-meesters geloof “blind vertrouwen” noemen, dat vertrouwen in de methode ontstaat doordat je het effect bemerkt en niet omdat een Goeroe je er de weg naartoe wijst. Chi Neng Qigong is geen makkelijk trucje waarbij een paar toverbewegingen volstaan, maar een beproefd systeem dat veel oefening vergt. Het resultaat is navenant aan de tijd en aandacht die je in het oefenen stopt. Chi Neng Qigong is complementair dus als je Qigong gebruikt om een kwaal te genezen doe je dat naast de hulp van je reguliere arts; geen Jomanda gedoe hier! Uiteindelijk ben ik in overleg met mijn cardioloog met mijn medicatie gestopt. Ik ben nu helemaal vrij van klachten, maar weet wel dat ik mijn nieuw verworven levensstijl aan zal moeten houden om daadwerkelijk klachtvrij te blijven. En dat is prima zo: ik ben superfit als 57 jarige, zie er 10 jaar jonger uit, ik leef in het hier en nu en laat me nergens meer door gek maken.

Over Chi Neng Qigong

De afgelopen 5 jaar heeft de meditatieve bewegingsleer Chi Neng Qigong steeds meer bekendheid gekregen. Het beoefenen van Qigong blijkt een uiterst effectieve remedie tegen stress en burn-outs te zijn en steeds meer mensen ontdekken de methode die eind jaren tachtig in China werd geïntroduceerd. Qigong is al eeuwenoud maar Chi Neng Qigong is Qigong in een moderne vorm. Zo werd traditionele Qigong werd nooit in groepsverband gegeven maar ontdekte de grondlegger van Chi Neng Qigong, de Chinese arts Dr Pang Ming dat de energie van beoefenaars elkaar versterkt. Het gezamenlijk oefenen van de zachte meditatieve bewegingen van Chi Neng Qigong trekt iedereen in de groep omhoog naar het niveau van de verst gevorderden in de groep.

Chi Neng Qigong verminderd stress, versterkt de gezondheid en het immuunsysteem. Het brengt zowel het lichaam als het brein in een kalme ontspannen staat, brengt balans in de emoties, maakt lijf en geest soepel. Dit noemen beoefenaars ‘de Qigong staat’; een staat van vloeibaarheid waarin je jezelf vol vertrouwen met de stroom kan mee laten drijven, het constante tegen de stroom oproeien vermijdend.

 

Leen Steen, instructeur bij Mu-long werd via Chi Neng Qigong van een lastige hartritmestoornis genezen en besloot daarop instructeur te worden en op deze manier meer mensen in aanraking te brengen met wat hij zijn lifesaver noemt.

“Chi Neng Qigong zet een proces op gang waarbij niet alleen je gezondheid verbetert maar waardoor je hele levenshouding veranderd, je zonder angst de blik naar binnen gaat werpen en patronen in jezelf ontdekt die je onbewust lang heb vastgehouden, maar die nu niet (meer) voeden en je heel ongelukkig maken. Zodra je deze patronen ontdekt kan je leren los te laten; dat is Chi Neng Qigong op hoog niveau.”

Lessen

12 lessen €240,-


Workshops

Elke eerste zaterdag van de maand van 10:00 tot 14:00  €100,-


Basiscursus level 1 en 2

op maandagavond of donderdagavond

12 groepslessen van 2 uur van 19:00 tot 21:00 uur
Je ontvangt readers met theorie na elke les
Gratis audio en videolessen (audio via mp3’s en toegang tot de verborgen video’s op mijn You Tube kanaal)

Prijs € 300,-

eerstvolgende basiscursus start op donderdag 22 februari

Mail naar leen@mu-long om een plaats te reserveren in een volgende cursusLosse lessen

Groepsles van 2 uur € 30,- Reserveer via leen@mu-long.nl)

Proefles van 1 uur (vrijdagen 19:00 uur) € 20,-

Groepslessen voor bedrijven, vrienden groepen etc. (minimaal 5 aanmeldingen, minimaal 1 uur)

vanaf € 300,-