Mu-Long Bestaat 5 jaar!

Mu-Long Qigong bestaat 5 jaar

En dat vieren we met een spiksplinternieuwe website, inlogcodes voor alle leerlingen die toegang geven tot verborgen content, readers en instructiefilmpjes en kortingsacties voor nieuwe leerlingen.

Check de nieuwe site: https://Mu-Long.nl 

Alle leerlingen ontvangen deze week een inlogcodes voor de site en de verborgen features.

Nieuwe leerlingen krijgen kortingen; check de nieuwe tarieven pagina

Persbericht:

Begin maart 2017 werd Mu-Long Qigong ingeschreven bij de KvK en in september van dat jaar opende de lesruimte aan de Boreelstraat 49a in Rotterdam-Blijdorp zijn deuren.

Afgelopen 5 jaar is de praktijk van 1 naar 5 lesdagen gegroeid en Mu-Long staat nu op het punt 2x per avond Qigong lessen te gaan organiseren.

De website https://mu-long.nl is volledig vernieuwd. Naast alles wat je over de praktijk zou willen weten staat de site boordevol informatie over Qigong; instructiefilmpjes, persoonlijke verhalen over Qigong, theoretische verhandelingen. Lezingen en noem maar op.

Chi Neng Qigong instructeur Leen Steen beoefend Qigong sinds 2002 en is de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een leraar die lesgeeft in alle drie levels van Chi Neng Qigong die in het westen gedoceerd worden.

In level 1 ontdek je het universele Qi –veld (Qi = energie + informatie) en leer je vanuit dit veld Qi naar binnen te trekken, In level 2 leer je Qi onbelemmerd door je lichaam te laten stromen en in level 3 leer je emoties via orgaan Qi te beheersen en te transformeren.

Mu-Long verzorgt basiscursussen voor beginners, lessen voor gevorderden, online lessen (als goedkoop alternatief en voor meerlingen die ver weg wonen)

Leen Steen:

Als nuchtere Rotterdammer heb ik een gezond wantrouwen naar zweverig gedoe. Maar ik ontdekte dat Chi Neng Qigong geen geloofssysteem is, dat Qigong-meesters geloof “blind vertrouwen” noemen, dat vertrouwen in de methode ontstaat doordat je het effect bemerkt en niet omdat een Goeroe je er de weg naartoe wijst. Chi Neng Qigong is geen makkelijk trucje waarbij een paar toverbewegingen volstaan, maar een beproefd systeem dat veel oefening vergt. Het resultaat is navenant aan de tijd en aandacht die je in het oefenen stopt. Chi Neng Qigong is complementair dus als je Qigong gebruikt om een kwaal te genezen doe je dat naast de hulp van je reguliere arts; geen Jomanda gedoe hier! Uiteindelijk ben ik in overleg met mijn cardioloog met mijn medicatie gestopt. Ik ben nu helemaal vrij van klachten, maar weet wel dat ik mijn nieuw verworven levensstijl aan zal moeten houden om daadwerkelijk klachtvrij te blijven. En dat is prima zo: ik ben superfit als 57 jarige, zie er 10 jaar jonger uit, ik leef in het hier en nu en laat me nergens meer door gek maken.

Leen Steen is naast instructeur Qigong ook roman schrijver (debuut Roman Heethoofd kwam uit bij uitgeverij Passage) en staat in de stad bekend als de organisator van de Rotterdam Zombie Walk, ex Directeur van poppodium Exit en platenlabel Tocado-records.

Over Chi Neng Qigong

De afgelopen 5 jaar heeft de meditatieve bewegingsleer Chi Neng Qigong steeds meer bekendheid gekregen. Het beoefenen van Qigong blijkt een uiterst effectieve remedie tegen stress en burn-outs te zijn en steeds meer mensen ontdekken de methode die eind jaren tachtig in China werd geïntroduceerd. Qigong is al eeuwenoud maar Chi Neng Qigong is Qigong in een moderne vorm. Zo werd traditionele Qigong werd nooit in groepsverband gegeven maar ontdekte de grondlegger van Chi Neng Qigong, de Chinese arts Dr Pang Ming dat de energie van beoefenaars elkaar versterkt. Het gezamenlijk oefenen van de zachte meditatieve bewegingen van Chi Neng Qigong trekt iedereen in de groep omhoog naar het niveau van de verst gevorderden in de groep.

Chi Neng Qigong verminderd stress, versterkt de gezondheid en het immuunsysteem. Het brengt zowel het lichaam als het brein in een kalme ontspannen staat, brengt balans in de emoties, maakt lijf en geest soepel. Dit noemen beoefenaars ‘de Qigong staat’; een staat van vloeibaarheid waarin je jezelf vol vertrouwen met de stroom kan mee laten drijven, het constante tegen de stroom oproeien vermijdend.

Leen Steen, instructeur bij Mu-long werd via Chi Neng Qigong van een lastige hartritmestoornis genezen en besloot daarop instructeur te worden en op deze manier meer mensen in aanraking te brengen met wat hij zijn lifesaver noemt.

“Chi Neng Qigong zet een proces op gang waarbij niet alleen je gezondheid verbetert maar waardoor je hele levenshouding veranderd, je zonder angst de blik naar binnen gaat werpen en patronen in jezelf ontdekt die je onbewust lang heb vastgehouden, maar die nu niet (meer) voeden en je heel ongelukkig maken. Zodra je deze patronen ontdekt kan je leren los te laten; dat is Chi Neng Qigong op hoog niveau.”

Geef een reactie